Update: Vanaf heden is Punt Naar Voren ook te volgen op Facebook en kun je jezelf inschrijven voor de nieuwsbrief. Ga hiervoor naar de onderkant van de pagina.

Welkom op Punt Naar Voren!

De site die op een leuke, luchtige manier de laatste voetbalboeken met je bespreekt en het laatste nieuws eromheen bijhoudt. Verwacht hier geen diepgaande analyses en besprekingen, zoals de titel van de site je wellicht doet vermoeden. Lezen moet vooral leuk zijn.

Sinds oktober 2016 ben ik met deze site begonnen en inmiddels timmert Punt Naar Voren aardig aan de weg. De site groeit met de week en ook de bezoekers weten de weg naar Punt Naar Voren steeds beter te vinden. Hierdoor krijg ik een boost om steeds meer reviews te plaatsen. Het is immers leuk dat bezoekers mijn stukjes lezen en ze veelal positief ontvangen!

Even mezelf voorstellen, Ik ben Rick. Op het moment van schrijven 32 jaar, aangenaam kennis te maken.

Zoals veel mensen (en waarschijnlijk jij ook) ben ik een groot sportliefhebber en beoefenaar.  Voetbal neemt daarin de belangrijkste rol, maar ook wielrennen en schaatsen volg ik met bovenmatige belangstelling.

Rick de Groot

Voetbalboeken

Sinds enkele jaren ben ik getroffen door een ernstig virus, het voetbalboekenvirus.  Het begon een paar jaar geleden op een verjaardag bij een vriend van mij. Hij kreeg de biografie van Bogarde cadeau en ik besloot er eens even in te gaan bladeren. Een half uur later had ik een flink aantal pagina’s verslonden en merkte ik op dat ik het eigenlijk hartstikke leuk vond om te lezen.

Het zijn vaak mensen die ik met bovenmatige belangstelling tijdens hun carrière heb gevolgd en je krijgt toch een breder kijkje in het leven van zo’n persoon door het lezen van zijn boek. Oftewel een nieuwe verslaving was geboren.

Eerst kocht ik een paar boekjes als ik op vakantie ging, gewoon om iets te lezen te hebben aan het strand. Niet veel later ging ik de bekende boekenwinkels af om de nieuwste voetbalboeken in huis te halen.

Sinds René van der Gijp zijn boek uit bracht is er voor mijn gevoel een enorme stijging gekomen in het aantal voetbal gerelateerde boeken die uitkwamen.  Het lijkt wel alsof iedereen die aardig tegen een bal kon schoppen tegenwoordig een boek laat uitbrengen. Je hoort er bijna niet meer bij als je het niet doet.

Heerlijke tijdverdrijf voor mij, helaas minder goed voor mijn portemonnee! Mijn boekenkast is nu goed gevuld. Ik moet er minstens 50 hebben, waarschijnlijk nog wel meer en dit aantal groeit nog met de maand.

Voetbalboeken dus, veelal biografisch over een (oud) voetballer maar dat hoeft niet perse. Algemene voetbalboeken, simpelweg over de sport zelf heb ik ook. En om heel eerlijk te zijn breidt de verslaving zich ook langzamerhand uit. Inmiddels heb ik de eerste wielrenboeken ook in de kast staan en bijvoorbeeld de biografie van Badr Hari heb ik ook.

 Recensies

Op deze site ga ik de voetbalboeken die ik heb gelezen en nog ga lezen voor jou recenseren.  Ik denk dat het voor voetballiefhebbers een feest kan zijn om te lezen, maar dat niet iedereen net als ik tientallen boeken in huis wil halen. Niet ieder boek is even leuk en het dus waard om te worden gelezen.

Als je iemand een boek cadeau wilt doen zou het wel mooi zijn als het ook een goed boek is. Wil je even lekker ontspannen aan het strand met een lekker boek, is het wel zo leuk als je er een beetje doorheen kunt komen.

Om je daarbij te helpen geef ik je mijn mening op deze site. Ik ben geen kenner van vakliteratuur en ik weet niet wat de algemeen geaccepteerde regels zijn waaraan een goed boek zou moeten voldoen.

Het interesseert mij ook niet. Leest het lekker weg? Heb ik er van genoten? Heb ik erom moeten lachen? Ben ik iets te weten gekomen wat ik nog niet wist?  Dan zijn voor mij belangrijkere zaken. Ik ben net zoals jij een sportliefhebber en ik wil gewoon lekker lezen. Met dat oogpunt ga ik mijn recensies maken.

Ik hou ze  luchtig. Ik ga aangeven wat ik van te voren van de persoon wist en vond en wat ik van het boek verwachtte en in hoeverre dat ook uitgekomen is. En of ik je het boek tenslotte kan aanraden of niet. Daarmee hoop ik je te helpen met het maken van een keuze voor een goed voetbalboek.

Online bestellen

Om het je makkelijk te maken heb ik bij iedere recensie een aantal mogelijkheden toegevoegd waarmee jij direct je boek kunt bestellen bij Bol.com. Lijkt een boek je de moeite waard om aan te schaffen? Wacht dan niet langer en klik op het icoontje boven en onder aan de recensie!

Zodra jij op dit icoontje klikt word je doorverwezen naar Bol.com en hoef je alleen nog maar op betalen te klikken om het boek van jou te maken. Veelal heb je jouw gewenste boek de volgende dag al in huis.

De Boekenwinkel is een handig overzicht waar je op alfabetische volgorde kunt zien welke voetbalboeken er zoal te verkrijgen zijn en tegen welke prijs je ze op dit moment kunt kopen. Ook op deze icoontje kan je klikken om het boek vervolgens via Bol.com aan te schaffen.

Nog lang niet ieder boek uit de boekenwinkel is gerecenseerd, maar ik werk er hard aan. Mijn doelstelling is om de bezoeker de mogelijkheid te geven om van ieder voetbalboek uit de boekenwinkel een recensie te kunnen lezen. Werk aan de winkel dus!

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief wil ik mijn bezoekers op de hoogte blijven houden van de laatste ontwikkelingen in voetbalboekenland. Ik weet vaak al maanden van te voren welke boeken er gaan uitkomen en wil dit graag met jullie delen.

Ook vind je het wellicht leuk om te weten welke leestips ik voor jullie heb en welke boeken de volgende op het lijstje zijn om gerecenseerd te worden? Of je wil op de hoogte gehouden worden van de laatste kortingen op voetbalboeken en of acties die ik op de site heb?

Schroom je dan niet en scroll nog een klein stukje naar beneden. Daar vind je de mogelijkheid om jezelf in te schrijven voor mijn nieuwsbrief. Alleen je naam en e-mailadres invullen is voldoende.

Vele bezoekers gingen jou al voor. Mis niets en schrijf je in! 

Alvast veel leesplezier toegewenst en laat mij ook vooral weten wat jij van het boek vond!

 

Schrijf je in voor het laatste nieuws!
Door alleen je naam en e-mailadres in te vullen blijf je op de hoogte van de nieuwste voetbalboeken, leukste reviews, de beste kortingen en andere speciale acties!
Ook wij haten spam! Je gegevens zijn bij ons in veilige handen.