Het Wespennest Book Cover Het Wespennest
Albert van Keimpema
Voetbal algemeen
Louise
19 december 2016
264

 

Schrijf je in voor het laatste nieuws!
Door alleen je naam en e-mailadres in te vullen blijf je op de hoogte van de nieuwste voetbalboeken, leukste reviews, de beste kortingen en andere speciale acties!
Ook wij haten spam! Je gegevens zijn bij ons in veilige handen.

KLIK HIER OM DIRECT HET BOEK MET  MAXIMALE KORTING AAN TE KUNNEN SCHAFFEN!>>

Riemer van der Velde was jarenlang voorzitter van SC Heerenveen.  Toen hij daar in 1983 aantrad was de club niet meer dan een aardig Eerste Divisie clubje in zwaar weer. De club had namelijk een aanzienlijke schuld en daardoor was het vooruitzicht niet al te rooskleurig. Van der Velde werkte de schuld weg en bouwde de fundering van het Heerenveen wat wij nu kennen.

Vanaf 1994 promoveerde Heerenveen naar de Eredivisie en tegenwoordig is de club daar niet meer weg te denken. De club heeft in de tussentijd een mooi nieuw onderkomen gekregen en is een stabiele subtopper. Deze prestaties zijn voor een groot gedeelte op het conto van Riemer van der Velde te schrijven.

Van der Velde was een voorzitter van de oude stempel. Hij was simpelweg de baas en het gezicht van de club. In 2006 trad hij af maar het was bekend dat hij nog altijd achter de schermen aan de touwtjes van de club bleef trekken.  Bij zijn aftreden werd bekend dat hij als adviseur aan zou blijven. Een besluit dat toen al tot twijfels leidde. Hij zou zo te dominant aanwezig blijven.

Schrijver Albert van Keimpema, die eerder het boek Heerenveen in de aanval schreef, volgde de club in deze periode en maakte de ontwikkelingen achter de schermen van dichtbij mee. Zijn bevindingen heeft hij nu een opgeschreven in het boek genaamd Het Wespennest.

Klik hier voor het boek! >>

Riemer van der Velde is zich na zijn aftreden altijd met de club blijven bemoeien. Het gevolg was dat de eens zo rustige provincie club een wespennest is geworden. Vele trainers en bestuurders zijn inmiddels mede hierdoor gesneuveld.  Revoluties kwamen en revoluties strandden. Albert Keimpema schetst een keiharde machtsstrijd en geniepige spelletjes. SC Heerenveen is niet wat het altijd geleken heeft.

Riemer maakt zich inmiddels druk over het nog te verschijnen boek, Het Wespennest. Zijn reputatie en die van de club staat op het spel.  Het boek komt uit op 19 december 2016. Gevreesd wordt voor opnieuw de nodige opschudding in het vaak zo rustige Friesland.

Voor wie niet op de recensie wil wachten is het natuurlijk mogelijk om het boek al in huis te halen. Klik op het onderstaande icoontje om het Wespennest direct via Bol.com te bestellen! Als je voor 22.00 uur bestelt zal het keurig de volgende dag bij je op de deurmat vallen.

Zoek je een ander voetbalboek? Neem dan eens een kijkje in onze boekenwinkel!

Rating: 2.5. From 11 votes.
Please wait...