Johnny Rep, buitenbeentje Book Cover Johnny Rep, buitenbeentje
Mark van den Heuvel
Biografisch portret
Voetbal Inside
25 november 2016
288

 

Schrijf je in voor het laatste nieuws!
Door alleen je naam en e-mailadres in te vullen blijf je op de hoogte van de nieuwste voetbalboeken, leukste reviews, de beste kortingen en andere speciale acties!
Ook wij haten spam! Je gegevens zijn bij ons in veilige handen.

KLIK HIER OM DIRECT HET BOEK MET  MAXIMALE KORTING AAN TE KUNNEN SCHAFFEN!>>

Oud voetballer Johnny Rep wordt 25 november 65 jaar en dat kan de eeuwige kwajongen niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Op deze dag komt er dan ook een boek over hem uit genaamd Buitenbeentje.

Johnny Rep was onderdeel van het gouden Ajax in de begin jaren 70. Wie het over het Ajax van toen heeft noemt meestal als eerste de naam van Johan Cruijff. Namen als Piet Keizer en Johan Neeskens volgen vaak snel. Johhny Rep wordt meestal niet als één van de eerste genoemd, maar was zeker een belangrijk onderdeel van het succesvolle team.

Een bijnaam als ‘het goudhaantje’ verdien je natuurlijk ook niet zomaar. Rep dankte deze bijnaam aan zijn kwaliteit om op belangrijken momenten beslissende doelpunten te kunnen maken. In de return  om de wereldbeker tegen Independiente in 1972 scoorde hij twee keer en in 1973 bezorgde hij Ajax hoogstpersoonlijk de Europa Cup 1 door het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Juventus voor zich te nemen.

Na Ajax volgde er nog enkele buitenlandse avonturen om uiteindelijk zijn loopbaan af te sluiten via Zwolle bij Feyenoord.

Klik hier voor het boek!

Klik hier voor het boek! >>

Het boek

Voor het boek Buitenbeentje wordt Rep een jaar lang gevolgd door journalist Mark van den Heuvel, die in 2004 al een boek over Rafael van der Vaart schreef. Het boek is dan ook geen klassieke biografie geworden, al wordt er wel ruimschoots teruggegrepen naar het verleden, maar meer een portret van de persoon Johnny Rep.

Rep is tijdens zijn voetballeven bestempeld als kwajongen en heeft dit imago na zijn carrière niet meer van zich af kunnen schudden. Na het lezen van dit boek begrijp je waarom. Rep is eerlijk en openhartig en gaat geen onderwerp uit de weg. Zijn leven kan je samenvatten met de woorden seks, drugs en nee geen rock ‘n roll maar voetbal.

Er is genoeg misgegaan in het leven van Rep. Hij had dik miljonair kunnen zijn, maar door ellende op de beurs en een zwart geld affaire liep het anders. Schrijver Mark van den Heuvel twitterde onlangs nog dat ‘het zwembad incident’ in 1974 nog maar het topje van de ijsberg was. Kortom dit boek gaat nog wel het één en ander aan stof doen opwaaien.

Johnny Rep, buitenbeentje verschijnt dus zoals gezegd op 25 november. Wil je het boek alvast reserveren, dan kan dit door op het onderstaande icoontje te drukken. Ik heb ook een voorpublicatie van het boek toegevoegd. Hierdoor kan je een beter beeld van het boek vormen.

voorpublicatie-buitenbeentje

Zoek je een ander voetbalboek? Neem dan eens een kijkje in onze boekenwinkel!

No votes yet.
Please wait...